TELE2 ALLES-IN-1

Tele2

Tele2 is één van de goedkopere providers in Nederland. Al sinds 1997 is het Zweedse bedrijf op de Nederlandse markt actief. Oorspronkelijk bood deze provider alleen telefonie aan, maar inmiddels is het mogelijk om te internetten, te bellen en digitaal tv te kijken via deze provider. De alles-in-1 pakketten van Tele2 kunnen zowel over VDSL als over glasvezel lopen. De provider heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een verbetering van hun service. In 2012 is de Tele2-community opgericht, waardoor klanten via Facebook, een app en een website toegang hebben tot een forum waar ze met al hun vragen en klachten terecht kunnen. Overstappen naar Tele2? Geen probleem! Wij zorgen dat je geen dag zonder internet zit.

Overstappen Tele2

Tele2 is één van de weinige providers in Nederland met een eigen glasvezelnetwerk. De provider nam namelijk in 2005 het noodlijdende Versatel over, en werd daarmee eigenaar van hun glasvezelstructuur. Binnenkort wordt Tele2 ook een concurrent van de Nederlandse kabelbedrijven, omdat het bedrijf na een jarenlange juridische strijd toestemming heeft gekregen om analoge kabeltelevisie aan te bieden in Nederland.

Internet, TV & Bellen

Op hun eigen website is te vinden wat het doel oorspronkelijke doel was van Tele2: een alternatief bieden voor de bestaande monopolies. In het geval van Nederland was dat oorspronkelijk KPN. Inmiddels is de markt ingewikkelder geworden, maar Tele2 zal nog steeds hét alternatief willen zijn. Het is goed mogelijk dat wanneer  de strijd losbarst tussen glasvezel van KPN en de kabel van UPC en Ziggo, Tele2 wel eens de lachende derde zou kunnen zijn met hun goedkope alles in 1 pakketten. De provider heeft inmiddels haar positie op de mobiele markt ook verstevigd door een eigen 4G frequentie in te kopen. Naar eigen zeggen wordt het 4G netwerk verstevigd door het te koppelen aan het eigen glasvezelnetwerk. Het is daarom goed mogelijk dat Tele2 gaat proberen om een internet abonnement voor zowel mobiel als vast aan te bieden, maar voorlopig is dat nog toekomstmuziek.