Ziggo komt met eigen sportzender

Zoals we in september al schreven, zijn er steeds meer providers die inzetten op eigen (exclusieve) contrent. Zo start Ziggo nog deze maand met een eigen sportzenders. De zender zal vanaf 12 november te bekijken zijn en is samen met Sport1 opgezet. Exclusieve content lijkt de manier van differentiëren te worden. Het nieuwe kanaal gaat Ziggo Sport Totaal heten en komt voor Sport1 in de plaats.

Ziggo zal de zenders (voorlopig) gratis doorgeven. Via kanaal 14 kunnen Ziggo-abonnees genieten van de nieuwe sportzender. Marc Smeet en Jack van Gelder zullen wedstrijden van commentaar en analyse voorzien.

Het zenderaanbod varieert van voetbal, autorace, hockey, rugby, tennis, gold beachvolleybal tot atletiek. Ziggo-klanten kunnen straks in elk geval gratis rechtstreeks kijken naar voetbal uit bijvoorbeeld EK- en WK-kwalificatiewedstrijden of de Spaanse/Portugese-competitie, de Formule 1 en NBA-basketbal. KPN zet ook in op eigen zenders, en ook bij KPN gaat het om sport. Kennelijk is sport voor providers die indicator of een concept aansluit of niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *