Ziggo valt glasvezel aan

Kabelaar Ziggo is een offensief gestart tegen glasvezel. Glasvezel zou volgens Ziggo ten onrechte als het betere alternatief voor de kabel worden neergezet waarbij de glasvezellobby verkeerde informatie geeft over het huidige kabelnetwerk. Ziggo claimt nu dat het huidige kabelnetwerk wel degelijk toekomstbestendig. De kabelaar verspreidt momenteel folders  in gebieden waar glasvezel wordt aangelegd om de kabel te promoten en niet voor glasvezel te kiezen.

Glasvezel is inderdaad neergezet als de toekomst van internet doordat via deze methode hogere snelheden gehaald kunnen worden en veel meer bandbreedte beschikbaar is waardoor veel meer diensten tegelijkertijd afgenomen kunnen worden. De kabelaars zien glasvezel (terecht) als bedreiging. Zowel UPC als Ziggo hebben zich al meedere malen negatief uitgelaten over hun concurrent.

Glasvezel ligt nog maar in delen van Nederland tot aan het huis. Daarom zijn glasvezelaanbieders, zoals KPN met Reggefiber, Nederland aan het verglazen. Dit houdt in dat er een glasvezelverbinding ontstaat tot aan het huis. Voorwaarde hiervoor is dat minimaal 30 procent van een wijk zich inschrijft voor glasvezel

“Glasvezel is overbodig. Met kabel bent u even goed voorbereid op de toekomst als met glasvezel”, zo stelt Ziggo nu in folders en andere uitingen. “We vinden de boodschap van glasvezel misleidend. Ons internet is op dit moment vaak veel sneller dan dat van glasvezel”, zegt Erik van Doeselaar van Ziggo.

Bijna 1,5 miljoen huishoudens zijn inmiddels aangesloten op glasvezel. Analistenbureau Telecompaper denkt dat als de groei doorzet er in 2017 3,5 miljoen huishoudens verbonden zijn met het glasvezelnetwerk. In theorie kan glasvezel wel degelijk meer aan dan de kabel. Maar in praktijk levert de kabel nu het snelste internet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *