Ziggo test nog sneller internet

Kabelaar Ziggo test samen een snellere internetvariant. Dit kwam via Tweakers.net naar buiten. De kabelaar biedt moment al internet tot 180Mb/s aan maar blijft investeren in sneller internet. De mogelijkheden worden onderzocht, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Ziggo test met een select groepje klanten en doet dit in het gehele dekkingsgebied (65 procent van Nederland). De kabelaar heeft de klanten via brief gevraagd of er interesse bestaat mee te doen aan de pilot. Komende weken wordt een selectie gemaakt en start het experiment.

De twee grote kabelaars, UPC en Ziggo, bieden nu al zeer snel internet aan. UPC gaat tot 200 Mb/s en Ziggo tot 180 Mb/s. De twee gaan straks fuseren, dus een snelheid van 200 Mb/s zal ook wel voor de Ziggo klanten haalbaar worden. Overigens laat Ziggo direct weten dat de pilot om hogere snelheden te testen niets met de fusie te maken heeft. Het bedrijf test continu.

Het nieuwe bedrijf dat straks heel Nederland van kabeldiensten kan voorzien, heeft relatief weinig van concurrentie te duchten. Zeker op het gebied van internetsnelheid. Niet voor niets vrezen spelers als KPN de megakabelaar die straks ontstaat. DSL kan de snelheden van de kabel niet bijbenen. Telfort en KPN hebben nog 8Mb/s en 10MB/s  proposities. Dit terwijl het instapabonnement bij de kabel al 50Mb/s biedt. De concurrentiestrijd zou moeten gaan woeden tussen kabel en glasvezel. Maar glasvezel wordt nu juist langzamer aangelegd.

De kabel loopt uit op de concurrentie (DSL en glasvezel) en onderling is er op de kabel geen concurrentie. Het lijkt dan ook wachten op regulering vanuit de overheid …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *