Ziggo komt met interactieve CI+ module

Ziggo komt met een CI+ module die interactieve diensten ondersteunt. Het bedrijf is hiermee de eerste speler in Nederland die een dergelijk product op de markt zet. De Ziggo klant heeft zo geen aparte decoder nodig om bijvoorbeeld Uitzending Gemist te kijken. Dit schrijft Emerce.

De CI+ modulea is niet nieuw. Veel providers hanteren ze al om klanten te gelegenheid te geven digitale tv te kijken zonder decoder. De CI+ module kan in een slot in de tv worden geschoven. Alle tv’s die afgelopen 5 jaar verkocht zijn beschikken over zo’n ingang voor een CI+ module. Tot dus ver kon er met een CI+ module niet interactief gekeken worden, Ziggo brengt hier nu verandering in.

Met de interactieve module  van de fabrikanten Quantis en/of Smit is (beperkte) interactiviteit mogelijk. Opnemen en uitgesteld kijken kan nog steeds  alleen met een externe decoder, maar Uitzending Gemist en films bestellen worden wel toegankelijk. “Eigenlijk alle interactieve mogelijkheden van de decoder heb je ook via de module beschikbaar”, zegt Gradus Vos van Ziggo. Voor het gebruik van de module komen alleen door Ziggo gecertificeerde toestellen met internettoegang in aanmerking. Ook moeten die toestellen in het najaar nog een update krijgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *