Ziggo heeft last van concurrentie

Door hevige concurrentie van andere aanbieders, met name KPN, heeft Ziggo weinig nieuwe abonnees weten te werven in het tweede en derde kwartaal. De verwachting is dat over het vierde kwartaal wederom minder abonnees dan verwacht zijn binnengehaald door Ziggo.

Ziggo

De provider heeft in Nederland miljoenen abonnees, zowel particuliere als zakelijke klanten. De provider komt voort uit een fusie en biedt internet, televisie en telefonie aan onder de naam Ziggo sinds 2008. In het voorjaar 2012 ging Ziggo naar de beurs en werd het mogelijk om aandelen en opties te kopen. Hoewel Ziggo op dit moment nog de grootste tv-aanbieder is, kiezen steeds meer klanten voor een alles-in-een abonnement. Hierbij neemt de klant internet, televisie en telefonie af bij dezelfde provider. In december werd Ziggo nog uitgeroepen als beste tv- en internetaanbieder door de internetwebsite Tweakers.

UBS

Onlangs heeft de Zwitserse vermogensbeheerder UBS het koersdoel verlaagd. UBS heeft tevens de schatting van het aantal nieuwe abonnees met een derde verlaagd. Niet geheel verassend daalde het aandeel Ziggo afgelopen vrijdag. Toch behoudt UBS het advies ‘neutraal’.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *