Ziggo grootste provider

Nu de fusie met UPC is afgerond, is Ziggo de grootste (vaste) providers van Nederland. De kabelaar stoot KPN van de troon en heeft een marktaandeel van bijna 44 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. KPN heeft een marktaandeel van 40 procent, hierbij zijn XS4ALL en Telfort meegenomen. Nederland kent dus eigenlijk maar twee grote providers die bij elkaar bijna 85 procent van de markt hebben.

De Nederlandse telecommarkt groeit nog steeds. In kwartaal 1 van dit jaar was er groei meetbaar van 1,1 procent. Dit betreft voornamelijk nieuwbouw door bevolkingsgroei. Het aantal Nederlanders dat internet neemt zonder het ooit gehad te hebben is nihil. De 7 miljoen aansluitingen zijn goed voor ruim 460 miljoen euro omzet. Voor dit jaar wordt een groei in aantal aansluitingen verwacht van 2,3 procent.

We internetten steeds minder via DSL maar toch zijn er nog een kleine 3 miljoen aansluitingen. De kabel groeit licht en glasvezel is met 7 procent groei de winnaar. Hoewel glasvezel nog een lange weg te gaan heeft met een marktaandeel van 12 procent.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *