ZeelandNet/Delta en XS4ALL beste

ZeelandNet/Delta en XS4ALL zijn als beste beoordeeld op basis van de kwaliteit van de diensten, het beperkte aantal storingen en de omgang met de klanten. De Zeeuwse provider geldt al ruim een jaar als provider die het hoogste cijfer krijgt in de beoordelingen. Van de landelijke aanbieders voert XS4ALL de lijst aan. Ook KPN, Ziggo en Tele2  scoren een ruime voldoende, met een totaaloordeel hoger dan een zeven. Voor de test is gebruik gemaakt van een panel, bestaande uit klanten, die meningen en ervaringen delen met de Consumentenbond.

3-in-1

Opvallend is dat slechts 2% van de panelleden aangaven dat ze storingen hadden bij de vaste telefonie. Ook KPN en Ziggo hadden bijzonder weinig storingen over de telefoonlijn. Toch werd de kwaliteit van vaste telefonie het best beoordeeld bij de providers ZeelandNet/Delta, KPN en Tele2. In vergelijking met vaste telefonie waren er meer storingen waarneembaar bij internet en televisie. Op het gebied van internet hadden XS4ALL klanten het minst te maken met internetstoringen. Slechts 10% had hier last van. Slechts 63% van de Caiway klanten had storingsvrij internet. XS4ALL kreeg het hoogste cijfer wat betreft de kwaliteit van het internet. ZeelandNet/Delta had met de minste televisiestoringen te kampen. De overige providers scoorden beduidend lager. Niet geheel verassend werd de kwaliteit van de televisie bij deze provider het best beoordeeld.

Opvallend is dat het oplossen van storingen niet bij elke provider even goed gaat. Tele2 en UPC scoorden met een 5,9 behoorlijk laag. De volledige resultaten van de test zijn te lezen op de website van de Consumentenbond.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *