XS4ALL is beste landelijke provider

XS4ALL wordt door haar klanten als beste provider genoemd. Dit is gebleken uit de Providermonitor, die maandelijks door de Consumentenbond wordt gehouden. Alleen Zeelandnet scoorde hoger, maar deze provider biedt alleen diensten in Zeeland aan.

XS4ALL scoorde in de maand februari gemiddeld een 7,9. Dit cijfer wordt berekend aan de hand van de kwaliteit van internet, telefonie en televisie en in de mate waarin deze producten storingsvrij zijn. Vooral het internet van XS4ALL springt er positief uit, met een 8,5 als kwaliteitscijfer en 90% als storingsvrij-score.

De meeste providers komen goed uit de test. De enige uitzondering is kabelaar Caiway, waarbij 63% van de klanten aangaf in februari last te hebben gehad van een internetstoring. Ook op het gebied van telefonie en digitale televisie hadden klanten van Caiway meer last dan gemiddeld.

In de Providermonitor worden ZeelandNet, XS4ALL, KPN, Ziggo, Tele2, UPC en Caiway maandelijks gemonitord. Niet alle providers staan in de lijst. Zo ontbreken bijvoorbeeld Online en Telfort. Dit komt omdat er nog niet genoeg mensen aan het onderzoek meedoen die klant zijn bij deze providers. De Consumentenbond roept daarom mensen op om zich aan te melden voor het panel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *