Voor 10 euro per uur internet in de lucht

KLM gaat er voor zorgen dat passagiers binnenkort gebruik kunnen maken van internet tijdens het maken van lange vluchten. Als blijkt dat veel mensen gebruik gaan maken van Wi-Fi, zal het in veel meer KLM-vliegtuigen worden toegepast.

Voor 10 euro per uur kunnen de reizigers gebruik maken van een snelle internetverbinding. Het zal hierbij gaan om een satellietverbinding, die mogelijk wordt gemaakt dankzij een zogeheten picocell. Mensen kunnen dus ook bellen vanuit het vliegtuig, door gebruik te maken van bijvoorbeeld Skype.

Het is mogelijk dat in de toekomst het internet in vliegtuigen er voor zorgt dat mensen allerlei films en games zouden kunnen huren. Dit is wel afhankelijk van de internetsnelheid die wordt geboden en de hoeveelheid passagiers die deze optie zouden gebruiken.

Als er eenmaal Wi-Fi beschikbaar is, zal dat grote veranderingen te weeg brengen. Voorheen was het niet mogelijk om gebruikt te maken internet, telefonie en televisie. Er werd altijd vanuit gegaan dat belsignalen de vliegtuigapparatuur konden verstoren, maar klaarblijkelijk is dat bij draadloos internet niet het geval.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *