Vanaf maart glasvezel van Telfort

Telfort heeft bekendgemaakt vanaf maart te starten met het aanbieden van glasvezel. De provider maakt vooralsnog alleen gebruik van DSL om internet, bellen en tv aan te bieden. KPN, moederbedrijf van Telfort, voegt al z’n kleinere glasvezelproviders (KickXL, Lijbrandt, XMS en Concepts) samen om ze verder te laten gaan onder de naam Telfort. Vanaf 45 euro per maand is er al een alles-in-1 pakket beschikbaar. Het is duidelijk dat Telfort met deze pakketten wil proberen om meer mensen op glasvezel te laten overstappen. Betekent dit dan de langverwachte groei van glasvezel?

Telfort glasvezel

Telfort gaat snelheden van 50 Mb/s en 100 Mb/s aanbieden. In het goedkoopste pakket van 45 euro per maand zit ook telefonie en digitale televisie. Deze vorm van digitale televisie zal over de coax-kabel lopen. Voor 5 euro per maand meer kunnen mensen interactieve televisie nemen, dat over glasvezel loopt en waarbij meer zenders zitten. De meerprijs van een pakket met een snelheid van 100 Mb/s is 10 euro. Telfort gaat voor vast bellen een 9/9/9 constructie hanteren waarbij mobiel en vast 9 cent per minuut gaan kosten en het starttarief ook 9 cent zal zijn. Onbeperkt bellen gaat 15 euro per maand kosten.

Naast alles-in-1 pakketten zal Telfort ook duo-pakketten aanbieden. Met het instappaket van 45 euro per maand zal Telfort het goedkoopste pakket op de glasvezelmarkt aanbieden. De prijzen van de andere glasvezelabonnementen verschillen niet veel van andere providers, zoals Fype.

Op de glasvezelmarkt is KPN-dochter Telfort een samenvoeging van KickXL, Lijbrandt, XMS en Concepts. Na de introductie van de Telfort-abonnementen zullen deze providers niet meer los van elkaar bestaan. KPN nam de providers vorig jaar in één keer allemaal tegelijk over na goedkeuring door de NMa. De nieuwe pakketten zullen nog niet overal in Nederland beschikbaar zijn. De grote vraag wordt nu of KPN met prijsvechter Telfort de glasvezelmarkt kan laten groeien. Telfort heeft in ieder geval de naam en is bij velen bekend als prijsvechter met goede proposities.

De glasvezelpakketten van Telfort zullen uiteraard ook op verandervanprovider.nl beschikbaar zijn. U kunt hier kijken welke glasvezelabonnementen nu al op uw adres beschikbaar zijn. Vink na het invullen van uw postcode alleen ‘glasvezelpakketten’ aan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *