TPB weer bereikbaar in Nederland

Het is voor Nederlanders weer mogelijk om The Pirate Bay te bezoeken. De torrentwebsite is verplaatst naar het Groenlandse .gl domein, waardoor de blokkades worden omzeild. Waarschijnlijk zal binnen enkele weken ook deze site weer worden geblokkeerd op verzoek van Stichting Brein.

Stichting Brein heeft in 2012 via de rechter afgedwongen dat de oorspronkelijke webadressen, thepiratebay.org en piratebay.se werden geblokkeerd. De populaire website kan in Nederland echter nog steeds worden bezocht door gebruik te maken van proxies.

Tim Kuik, de directeur van Stichting Brein, heeft aan NU.nl laten weten dat hij wel had verwacht dat The Pirate Bay weer nieuwe manier zocht om de blokkades te omzeilen. Volgens Kuik zal ook het Groenlandse domein worden geblokkeerd, maar kan dat wel een paar weken duren.

Door verschillende rechtszaken die Brein met providers heeft gevoerd, kan de stichting vrij eenvoudig aan Ziggo en XS4ALL opleggen om een bepaalde websites onbereikbaar te maken. In de zaak tegen andere providers was de uitspraak van de rechter minder eenduidig, waardoor het moeilijker wordt voor Stichting Brein om ook providers als KPN, T-Mobile en Tele2 haar wil op te leggen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *