Tips voor het creëren van de ultieme mancave

Sinds het begin van de tijd hebben mannen persoonlijke plaatsen nodig om te ontspannen, zich voor de wereld te verstoppen en een drankje of drie te drinken. Terwijl de eerste mancave waarschijnlijk letterlijke grotten waren, hebben ze zich in de loop van de tijd ontwikkeld en zijn nu gevuld met de meest opwindende decoraties en gadgets die we kunnen kopen. Hier zijn de beste ideeën voor de mancave van je man….

Zorg ervoor dat je de gebieden in evenwicht brengt…

Als je een centrale speltafel wilt – of het nu gaat om een tafelvoetbal, pooltafel of zelfs airhockey – dan kun je meteen aan de slag. Maar laat dat de ruimte niet overspoelen. Evenwicht is de sleutel in een mancave, want het zou een ruimte met veel activiteiten moeten zijn. Maak een bar, een bioscoop, een geluidsinstallatie – zorg voor veel opties.

Ze vormen een zeldzaam geval van acceptabele neon…

Neon is voor het grootste deel een no-go. Van schreeuwerige jaren ’80 cocktailclubs tot louche tafeldansbars, de connotaties zijn eerder van de smerige dan van de stijl. Maar om de een of andere reden zijn de mancaves vrijgesteld van het neonverbod. Ga zo fluorescerend als je wilt, van je naam tot je favoriete drankje.

Laat je liefde voor sport zien

Je liefde voor sport wordt vaak in toom gehouden door je partner, die liever mooie wil gordijnen kopen en kussens gooien dan behang met een teammerk. Je mancave geeft je echter de mogelijkheid om te laten zien hoezeer je om je favoriete team geeft – terwijl je een sfeer en een ruimte creëert waar je kunt genieten van de winst van je team.

Wees niet bang om niet te kiezen voor een ‘thema’….

Ingekaderde foto’s van sporters en gloeiende borden zijn allemaal leuk, maar als je een ingetogen persoon bent, probeer dan niet iets te zijn wat je niet bent. Als je gewoon wilt genieten van een paar drankjes, televisie kijken en af en toe wat entertainment, houd het eenvoudig, relaxed en neem gewoon een vleugje van jezelf in de decoratie en meubels.

Wees niet bang om je decor ideeën te lenen….

Iconische bars en clubs over de hele wereld zijn niet voor niets iconisch. Wees dus niet bang om ideeën en ontwerpen te lenen van andere. Of het nu gaat om kleurenschema’s, meubels of het ophangen van een grote foto van Winston Churchill aan de muur, je kunt niet verkeerd gaan als je in de voetsporen van de professionals treedt.

Bioscoopschermen zijn het beste als ze verborgen zijn

Terugkomend op ons allereerste punt, als je besluit om een bioscoop te installeren – wat een geweldig idee is – probeer dan je scherm zo goed mogelijk weg te verbergen. Je wilt niet dat je hele man cave er de hele tijd uitziet als een bioscoop, dus misschien moet je investeren in een projector en een gewone muur. Een man cave moet een multifunctionele ruimte zijn. Lees hier reviews over ziggo alleen internet.

Kies je stijl en blijf bij je stijl

Omdat het maar één kamer is, wil je niet dat de cave van je man er te schattig uitziet. Als een deel van je meubilair is gemaakt van een lichte eik, koop dan geen mahoniehouten bureau. Je kamer moet aanvoelen als een verenigde ruimte, dus benader het ontwerp met het oog op een kamer die herkenbaar is en waarin alles bij elkaar past.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *