Scarlet wordt Stipte

Internetprovider Scarlet verandert van naam en gaat door als Stipte. Pakketten zouden volgens het bedrijf nog completer worden en Stipte introduceert interactieve televisie. Prijzen blijven ongewijzigd. Wel lijkt Stipte de focus meer te verleggen richting glasvezel. Dit is overigens geen overbodige luxe gezien het feit dat het DSL alles-in-1 pakket nog een Digitenne product voor TV bevat.

Stipte is ruim 20 jaar actief in ons land. Scarlet startte met mobiele telefonie wat de oprichter geen windeieren legde. Na het toevoegen van vaste telecomdiensten kon het bedrijf totaalpakketten aanbieden. Maar echt groot is het nog nooit geweest. Scarlet bood met Scarlet Family een alles-in-1 pakket aan maar heeft nog niet echt voet aan de grond gekregen. Stipte moet nu met glasvezel een competitief product aanbieden dat breed afgenomen kan worden.

In 2004 maakte het grote publiek kennis met Scarlet door de intoductie van Scarlet One, internet & bellen, doordat een halfnaakte Beau van Erven Dorens het product aanprees in de reclamecampagnes van het bedrijf. Hoewel de reclame een Loden Leeuw voor slechtste reclame kreeg, was ie wel effectief en herinnerde velen Scarlet op deze manier.

Waar Scarlet zich profileerde als prijsvechter, lijkt Stipte het precies andersom te willen doen. Het nieuwe bedrijf geeft duidelijk aan zichzelf niet als discounter te zien. En dit klopt ook wel met de prijzen van de iTV pakketten, deze liegen er niet om. Zo kost Stipte Family met iTV bijna 55 euro per maand. Hiermee begeeft het zich in bovenkant van de markt en dat voor een 20 Mb/s DSL verbinding. De differentiatie zit hem ook niet in internet (of bellen) maar in televisie. Stipte biedt 28 HD zenders standaard aan en geeft ruim 120 kanalen door. Hiermee laat Stipte veel provider achter zich.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *