Ruim 5,5 miljoen euro voor topman Ziggo

De overname van Ziggo door Liberty Golbal legt René Obermann, CEO van Ziggo, geen windeieren. Obermann zou, zodra de overname een feit is, 5,6 miljoen euro aan premies, salarissen en bonussen afcashen. Niet slecht voor de kortszittende topman aller tijden. Dit maakte de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) bekend.

Overigens lijkt het hele bestuur bij Ziggo flink te profiteren van een overname.  Zo heeft voormalig bestuursvoorzitter Bernard Dijkhuizen voor 11,85 miljoen aan Ziggo-aandelen en financieel bestuurder Bert Groenewegen heeft voor 8,7 miljoen euro aan aandelen. Het is dus te verwachten dat het bestuur van Ziggo aan zal sturen op een overname. De VEB waarschuwt beleggers voor risico’s die de overname met zich meebrengt. Liberty Global, moederbedrijf van UPC, legt namelijk geen knock-out bod neer. Maar beleggers die vanaf de beursgang aandelen Ziggo hadden, hebben een mooie rit gemaakt.  Het aandeel kwam in maart 2012 voor 18,50 euro op de beurs, waardoor het rendement op ruim 85 procent ligt.

Als Ziggo en UPC samen verdergaan, gaat dit banen kosten. ‘Voordeel’ wordt dit genoemd bij de providers. Er zou namelijk 150 miljoen euro bespaard gaan worden. Iets wat voor beleggers positief zal uitpakken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *