Provider Stipte ingelijfd door Fiber.nl

Stipte, het vroegere Scarlet, is overgenomen door Fiber.nl. De glasvezelprovider wil met de overname de breedbandmarkt blijven uitdagen met nieuwe diensten, verbeterde service en scherpe tarieven. En Stipte was een zorgenkindje waarbij duidelijke strategie ontbrak.

Fiber.nl biedt DSL en glasvezel aan. Indien geen glasvezel beschikbaar is, switcht Fiber.nl over naar DSL. De provider is onafhankelijk van internationale spelers en weet de concurrentie voor te blijven door menselijk verstand en technologie samen te brengen. “Tussen grootmachten als KPN en Ziggo is Fiber NL een relatief kleine speler, maar in zo’n geconsolideerde markt heeft de concurrentie over het algemeen meer te verliezen dan te winnen. Als kleinere partij zijn we flexibeler, creatiever, servicegerichter en in staat sneller in te spelen op trends.”

Scarlet, nu Stipte, werd in 1992 opgericht als Scarlet Nederland als onderdeel van de Amerikaanse Telegroup en is daarmee één van de oudste providers van Nederland. Scarlet werd bekend als vaste telefonie-aanbieder die vast bellen veel goedkoper maakte. Bij veel Nederlanders staat een halfnaakte Beau van Ervan Dorens op het netvlies gegrift die reclame maakte voor de diensten van Scarlet. In 2008 werd het door Belgacom overgenomen voor 175 miljoen euro, en in 2014 door middel van een managementbuy-out onder leiding van directeur Matthijs Kamp. Stipte is er nooit in geslaagd ‘echt’ marktaandeel te veroveren. De overname komt voor velen dan ook niet als verrassing.

“Met de overname van Stipte, dat bekendstaat om zijn operational excellence en qua organisatie en merk goed aansluit bij Fiber NL, hopen we onze rol als challenger verder uit te breiden. We zijn dan ook verheugd Matthijs Kamp als partner te verwelkomen en samen te werken met een enthousiaste groep professionals. Deze overname heeft geen invloed op het personeelsbestand en levering van diensten aan klanten van Stipte.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *