Overname KPN dichterbij?

Uit berichten van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) blijkt dat de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, grootaandeelhouders in KPN, in de positie is om het bedrijf volledig over te nemen. Momenteel bezit het bedrijf van Slim, América Móvil, bijna 30% van KPN. Uit lijkt al langere tijd interesse te bestaan vanuit Mexico om de oer-Nederlandse telecomreus over te nemen.

De Vereniging van Effectenbezitters meldt dat regels, die Slim ervan weerhielden het belang in KPN te vergroten, zijn verdwenen. Nu lijkt er dus niets meer in de weg te staan om het belang in KPN uit te breiden. Door Nederlanse overnameregels was het niet gunstig om KPN te kopen. Er was gesteld dat een aandeel minimaal 8 euro moest opbrengen, terwijl de koers op 1,50 euro stond. Vanaf juli gelden deze regels niet meer.

‘Tot nu toe investeerde de Mexicaanse tycoon 4 miljard euro voor een belang van bijna 30 procent in KPN. Mocht América Móvil (Slims bedrijf) een serieus bod doen van zeg 2 euro – dat is een kleine 40 procent boven de huidige beurskoers – dan kunnen de Mexicanen door nog eens 6 miljard euro bij te leggen de hele tent kopen.’

KPN zou volgens de VEB een goede overnameprooi zijn geworden. De koersen stijgen direct zodra geruchten van een mogelijke overname de ronde doen.  In de telecomwereld gebeurt momenteel veel. Vodafone heeft een bod op Deutsche Kabel van 10 miljard euro uitgebracht. Andere telecombedrijven zullen niet snel geld neerleggen voor KPN omdat zij weten dat Slim met bijna 30 procent flink kan gaan dwarsliggen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *