Netflix al dit jaar in Nederland beschikbaar

Nederlandse digitale televisiekijkers zullen nog dit jaar een abonnement op Netflix kunnen nemen. Met deze van origine Amerikaanse dienst is het mogelijk om on demand series en films te bekijken. Waarschijnlijk zal toegang tot de streamingdienst 8 euro per maand gaan kosten, zo meldt RTL nieuws.

Netflix is niet alleen beschikbaar voor televisie, maar ook voor mobiele apparaten zoals laptops en tablets. De abonnementsprijs van 8 euro per maand ligt een stuk lager dan die van concurrent HBO, waar 15 euro per maand voor moeten worden afgerekend. Het is op dit moment nog lastig om Netflix en HBO te vergelijken, omdat het nog niet bekend is welke films en series door Netflix in ons land zullen worden aangeboden. In de Verenigde Staten hebben tientallen miljoenen huishoudens een abonnement op de streamingdienst.

Met de komst van Netflix zal het televisie kijkgedrag verder gaan veranderen. On demand zal steeds populairder worden de komende jaren, alhoewel experts denken dat ‘gewone’ televisie zal blijven staan. Vooral het idee dat iedereen naar het zelfde kan kijken, waardoor er de dag daarna over kan worden gepraat, is een belangrijke kwaliteit van reguliere televisie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *