KPN vergroot aandeel glasvezelmarkt

KPN heeft van de NMa toestemming gekregen om 4 glasvezelproviders over te nemen. Door deze overnames krijgt het telecombedrijf ruim 40 procent van de glasvezelmarkt in handen. Volgens de NMa zorgt dit niet voor oneerlijke concurrentie. De 4 glasvezelproviders die worden overgenomen door KPN zijn Concepts ICT, Edutel, KickXL en XMS. KPN maakte al een jaar geleden de plannen bekend, maar zijn nu pas na onderzoek van de NMa goedgekeurd. Alle genoemde providers maken gebruik van het glasvezelnetwerk van Reggefiber.

KPN mocht de bedrijven kopen, omdat volgens de NMa internet over de kabel ook concurrentie is voor het nieuwe glasvezelnetwerk. Verder zorgt het voor consumenten ook niet voor problemen als ze providers vergelijken en vervolgens internet overstappen van glasvezel naar kabel.

Door de aankopen heeft KPN nu 120.000 extra glasvezelklanten. Samen met de glasvezelklandizie die het telecombedrijf al had, komt het totaal nu boven de 300.000 uit. Bij alle overgenomen providers hebben klanten de mogelijkheid om via glasvezel een totaalpakket te nemen met daarin internet, telefonie en televisie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *