KPN glasvezel soms geen glasvezel

KPN erkent dat de klanten die zich hebben beklaagd over hun trage glasvezelinternet inderdaad geen glasvezel hebben. In een aantal gebieden test de provider zowel FttH (Fiber to the Home) als FttC (Fiber to the Curb). In het tweede geval is het laatste deel van de lijn koper, en geen glasvezel, zo meldt KPN aan website Telecompaper.

De klagende klanten zouden voornamelijk voor 2011 een abonnement hebben afgesloten. In die tijd werd er reclame gemaakt voor internet over glasvezel, terwijl er dus in 5 gebieden in Nederland een deel nog loopt over koperdraad. De snelheid van die verbinding is een stuk lager dan een glasvezelverbinding.

KPN stelt dat alhoewel op de maandelijkse rekening wel het woord glasvezel stond, de klanten minder betaalden dan de ‘echte’ glasvezelklanten. Mochten mensen toch te veel betaald hebben, zal de provider het verschil inclusief rente terugbetalen.

Er wonen ongeveer 20.000 KPN-klanten in de 5 gebieden waar het bedrijf gelijktijdig 2 verschillende verbindingen aan het testen was. Vanaf december 2010 werf FttC door KPN geen glasvezel meer genoemd, maar VDSL (een snellere variant van ADSL). Op dit moment hebben er meer dan 360.000 mensen glasvezelinternet van KPN, die volgens de provider allemaal daadwerkelijk glasvezel tot in het huis hebben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *