KPN gaat glasvezel actief promoten

KPN gaat door heel Nederland toeren om meer mensen over te halen om voor het nieuwe snelle netwerk te kiezen. Om aan te geven wat er mogelijk is met nieuwe technologie, zal zangeres Glennis Grace samen zingen met een holografische dubbelganger. De tournee is gisteren in Amsterdam begonnen, zo meldt Emerce.

KPN richt zich voornamelijk op gebieden waar nog glasvezel kan worden aangelegd. Voordat de kabels in de grond gaan, wordt er eerst gekeken of er genoeg mensen gebruik willen maken van het netwerk. Als meer dan 30 procent dit wil, wordt het glasvezel aangelegd.

Dankzij glasvezel is het mogelijk om meer data te versturen. Vandaar dat het bijvoorbeeld mogelijk is om een hologram te creëren en te zenden naar een andere plek. Deze techniek baarde vorig jaar veel opzien, toen op het grote Amerikaanse muziekfestival Coachella de overleden rapper Tupac Shakur met behulp van een hologram tot leven werd gewekt.

Vorige week werd bekend dat KPN haar providers KickXL, Lijbrandt, XMS en Concepts vanaf maart zal samenvoegen onder de merknaam Telfort. Het is de bedoeling dat het glasvezelinternet van Telfort ook zal profiteren van de promotie-actie van KPN.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *