KPN en XS4ALL maken glasvezel de standaard

Internetprovider KPN, en KPN-dochter XS4ALL, gaan vanaf 1 juli (morgen) standaard glasvezel aanbieden tegen dezelfde prijzen als DSL. Kan er op jouw adres glasvezel afgenomen worden, dan wordt glasvezel standaard geleverd en geen DSL meer. KPN spreekt zich op deze manier duidelijk uit tegen DSL en dit zou wel eens het einde van DSL in kunnen luiden.

DSL abonnementen

KPN levert sinds jaar en dag DSL diensten. De laatste jaren blijkt de snelheid van DSL echter niet meer toereikend voor een groot deel van de klanten. Snelheidsverhogingen en nieuwe technieken, zoals bijvoorbeeld VDSL, leveren in de praktijk te weinig op. De kabel pakt een steeds groter marktaandeel en DSL (en dus KPN) verliest fors. Glasvezel moet dit gaan veranderen. En kennelijk is enige ‘dwang’ nodig. Vanaf juli dus geen keuze meer tussen DSL en glasvezel als beide op een adres te leveren zijn. KPN kiest dan voor je en gaat voor glasvezel. Overigens betaal je wel de lagere DSL prijzen.

KPN glasvezel

Op dit moment zijn er relatief veel abonnementsvormen bij KPN. De telecomreus wil dit aanzienlijk terug gaan brengen. Uit mails van KPN bleek dat het bedrijf slechts vier abonnementen wil gaan voeren. Weliswaar is de vraag of dit alleen glasvezelabonnementen zijn. Want DSL kan nog niet afgeschreven worden zolang nog geen 35 procent van Nederland glasvezel kan krijgen.

Met glasvezel gaan internetsnelhe en fors omhoog. KPN bood al 500 Mb/s aan. Behalve sneller internet, is het ook het tv-product stukken uitgebreider. Meer HD kanalen en met iTV mogelijkheden. KPN neemt de voortrekkersrol in. Het is niet de of andere providers volgen maar wanneer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *