Internetdiensten mogen wat kosten

Verschillende internetdiensten waarvoor betaald moet worden, zoals bijvoorbeeld Spotify, maken nog steeds een groei door. Volgens Amerikaans onderzoek geven studenten gemiddeld iets minder dan 20 dollar per maand uit aan betaalde internetdiensten, zo meldt Nu.nl.

Online streamingdiensten, zoals Spotify en Netflix, worden steeds populairder in de Verenigde Staten. De meeste studenten die aan het onderzoek meewerkten gaven aan dat ze zelfs meer dan 40 dollar per maand zouden betalen voor de verschillende abonnementen. Uit het onderzoek kwam verder dat de studenten zelfs wilden betalen voor diensten die nu gratis zijn, zoals Google en Wikipedia. Dat is opvallend, omdat juist Wikipedia de laatste jaren steeds vaker oproept om geld te doneren omdat ze de kosten voor het laten draaien van de servers niet meer kunnen dalen.

Één van de onderzoekers geeft dan ook aan dat de resultaten van het onderzoek niet gegeneraliseerd kunnen worden. Aan de ene kant zijn studenten er vaak snel bij als er een nieuwe dienst op internet beschikbaar zijn en anderzijds wil het feit dat ze zeggen dat ze willen betalen ook niet zeggen dat ze dit daadwerkelijk gaan doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *