Hogere VDSL snelheden klanten KPN

De KPN-klanten die rond wijkkasten wonen die een upgrade krijgen, kunnen binnen anderhalf jaar hogere snelheden verwachten. Dit blijkt uit een interne planning van KPN die in handen van Tweakers is gekomen. De upgrade van de wijkkasten moet begin 2015 klaar zijn.

In deze planning, die overigens niet door KPN zelf naar buiten is gebracht, valt te lezen welke wijkkasten wanneer een upgrade krijgen. De wijkkasten in Zwolle en delen van Amsterdam zijn als laatste aan de beurt. De eerste van de 1200 geplande wijkkasten hebben inmiddels al een upgrade gekregen. Het gaat om de exemplaren in Maarn.

De nieuwe straatkasten worden door KPN ‘vdsl buitenringen’ genoemd en komen op plaatsen te staan waar nog geen glasvezelverbindingen naar de huizen aanwezig zijn. In deze gebieden is het telecombedrijf nog aangewezen op de koperlijnen.

KPN wil met de nieuwe straatkasten de afstanden over het laatste stukje koperlijn verkorten, waardoor hogere snelheden behaald kunnen worden. Doordat met vdsl2-technieken als vectoring en pair bonding mogelijk zijn, zullen de klanten met een adsl- of vdsl-abonnement een snellere verbinding krijgen.

KPN had het aanvankelijk zelf over snelheden tot maximaal 40Mbit/s, maar liet daarna weten dat deze maar liefst 100Mbit/s kunnen bedragen na de upgrade. Toch is het natuurlijk maar de vraag of dit echt gaat lukken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *