Een derde 75-plussers op internet te vinden

Maar liefst één op de drie 75-plussers is tegenwoordig op het internet te vinden. Vooral e-mailen en internetbankieren zijn populair, social media worden daarentegen maar weinig gebruikt.

Dit blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over 2012. Het is overigens de eerste keer dat er informatie over 75-plussers wordt gedeeld, hiervoor wordt er namelijk alleen gekeken naar 65-plussers.  Het CBS heeft nu zowel naar de categorie 65 tot 75 jaar als naar de categorie 75+ gekeken.

Driekwart van de Nederlanders tussen de 65 en 75 jaar maakt gebruik van internet, onder 75-plussers is dat 34 procent. Binnen deze laatste groep maken mannen overigens een stuk vaker gebruik van internet dan vrouwen: 50 procent van de mannen ging wel eens online tegenover ongeveer een kwart van de vrouwen.

E-mailen, het opzoeken van informatie en internetbankieren zijn populair onder de internettende ouderen. Waar Nederlanders onder de 75 jaar zich veel bezighouden met social media en online winkelen, blijft dit gebruik bij 75-plussers echter behoorlijk achter.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *