Brein strijdt verder tegen TPB

Er is weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de strijd die Stichting Brein tegen torrentsite The Pirate Bay voert. Vandaag liet de stichting beslag leggen op een rekening van een Nederlander die via een proxy het mogelijk maakt om de inmiddels illegale website toch te bezoeken, zo meldt NU.nl.

Stichting Brein had eerder al via een rechtszaak afgedwongen dat de Nederlandse proxy offline moest. De eigenaar volgde het vonnis van de rechter echter niet op, waardoor hij enkele dwangsommen kreeg opgelegd. Nu is dit uitgebreid met een beslaglegging op zijn rekening.

De eigenaar van de proxy wist enige tijd geleden via crowdfunding 7500 euro op te halen om de juridische strijd tegen Brein voort te zetten. Volgens hem is het belangrijk dat elke website vrij toegankelijk is, omdat dit zorgt voor een open digitale wereld.

Het is nog niet bekend wat de eigenaar gaat doen nu hij niet meer bij zijn bankrekeningen kan. Wanneer hij de opgelegde dwangsommen alsnog betaald zal de beslaglegging waarschijnlijk worden opgeheven, maar het is de vraag of de man dan nog genoeg geld heeft om in hoger beroep te gaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *