3D-tv zonder bril dankzij Nederlands bedrijf

Het Nederlandse bedrijf Dimenco heeft een technologie ontwikkeld waardoor het mogelijk is om 3D-tv te kijken zonder brilletje. Op dit moment heeft 3D tv nog weinig succes, maar wellicht dat dit gaat veranderen als de techniek gebruikersvriendelijker zal worden.

Toen televisie in 3D werd geïntroduceerd, werden er redelijk veel toestellen verkocht. Het is echter gebleken dat er weinig 3D-brillen zijn verkocht, waardoor de toestellen niet optimaal worden gebruikt. Het lijkt erop dat veel mensen het als een last ervaren om een dergelijk brilletje op te zetten.

Uiteraard moet er ook in 3D worden uitgezonden door televisie-zenders. Er zijn nu al wel Blu-Ray spelers die de driedimensionale technologie ondersteunen. Als 3D kijken dankzij Dimenco populairder wordt, zullen omroepen wellicht ook meer gaan doen met deze techniek. Dit zal sowieso via internet of digitale tv moeten worden verzonden.

Dimenco is blij dat ze voor een doorbraak hebben gezorgd. Volgens het bedrijf kent nu elke grote televisiefabrikant de Brabantse firma. Van origine is Dimenco een onderdeel van Philips. Op dit moment werken er 18 mensen en heeft het bedrijf een jaaromzet van 2,5 miljoen euro. Als de patenten van Dimenco worden goedgekeurd, zou dat bedrag flink kunnen gaan stijgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *