INTERNETAANBIEDERS

AANBIEDERS/PROVIDERS

Er zijn tegenwoordig nogal wat aanbieders actief op de markt voor internet, bellen en televisie. Er bestaan verschillen tussen de providers en iedere aanbieder kent eigen voor- en nadelen. Zo richt de ene internetaanbieder zich op het aanbieden van alles-in-1 abonnementen, terwijl de andere provider zich meer bezighoudt met supersnelle glasvezelverbindingen. Het gevolg hiervan is dat er altijd wel een provider is te vinden die aan jouw wensen voldoet. De concurrentie is hevig, dus prijzen staan onder druk.

Aanbieders postcodegebied

Om te zien welke abonnementen er allemaal op jouw adres beschikbaar zijn, hoef je alleen maar de postcodecheck in te vullen. Na de postcodecheck zie je alle aanbiedingen. Bevalt een aanbieding? Stap dan direct over naar een nieuwe aanbieder. Wij regelen de overstap.

Iedere aanbieder hanteert zijn eigen tarieven, voorwaarden en acties. Deze hebben wij op verandervanprovider.nl overzichtelijk onder elkaar gezet. Ook kan je eenvoudig zien welke aanvullende diensten en producten  de internetproviders aanbieden. Zo kan je bij een internet en telefonie abonnement vaak kiezen voor onbeperkt bellen en bij een internet en televisie abonnement voor aanvullende zenderpakketten. Door de abonnementen naast elkaar te zetten zie je in één oogopslag in hoeverre de aanbieders op dit gebied van elkaar verschillen. Vergelijk abonnementen van KPN, Ziggo, Tele2, XS4ALL, Telfort, Online.nl en nog veel meer internetaanbieders om tot de ideale keuze voor uw situatie te komen. En dat op basis van jouw eigen postcode. Vergelijk, stap over en bespaar. Dat is onze filosofie.

Internetsnelheid

De snelheid van je internetverbinding speelt een steeds grotere rol. Nu meer apparaten (zoals smartphones, laptops, tablets, radio’s, etc) gebruik maken van internet, wordt het zaak dat je verbinding dit aan kan. De provider moet voldoende Mb/s kunnen leveren. Televisie kijken, surfen en bellen vergt bandbreedte. Daarom is snel internet voor steeds meer consumenten van groot belang. Je wilt niet langzaam internetten op het moment dat er iemand anders televisie kijkt via dezelfde verbinding. Een abonnement met een wat hogere snelheid is dat de oplossing.

Snel internet

Providers realiseren zich de toenemende vraag naar snel internet maar al te goed. Rond 2005 waren er nog zat providers die abonnementen van 1,5Mb/s snelheid aanboden. Nu kent het abonnement met de laagste snelheid toch nog zo’n 10Mb/s. Iedere provider zet tegenwoordig in op hogere snelheden. De kabel (Ziggo) hebben de afgelopen jaren nieuwe coderingen omarmt waardoor snelheden opgekrikt zijn naar wel 200Mb/s. Een hele nieuwe manier van internetten is glasvezel. Dit is een nieuwe kabel die momenteel letterlijk wordt ingegraven in Nederland. Glasvezel is er voor snel breedband. Dit kan in theorie nu al zo’n 1000Mb/s aan. Snel internet is dus hot.

De snelheid van je internetverbinding is behalve de snelheid die de provider levert ook afhankelijk van factoren in huis. Maak je gebruik van draadloos internet? Dan kost je dit snelheid. Op zich is dit niet erg natuurlijk maar als je een trage verbinding hebt, wordt ie nog trager. De constructie van je huis kan ook impact hebben op de draadloze verbinding. Veel staal en beton kan de WiFi doorgifte belemmeren. Ook de bekabeling in huis speelt een rol bij de internetsnelheid. In oude woningen, met oude bekabeling, kan soms een lage snelheid worden behaald. Het is dan vaak onbetaalbaar om nieuwe kabels te trekken. Switch dan eens naar de kabel. Dit kan al enorm schelen.

DSL lijkt op het gebied van snel internet achter te (gaan) lopen. De DSL aanbieders, denk aan KPN, Tele2, Online.nl en Telfort, kunnen nu met relatief veel moeite een snelheid halen van 20Mb/s. Hiermee legt DSL het dus al af tegen de kabel en glasvezel. Wel ligt de prijs van DSL lager en kan je  bij ‘normaal’ internetgebruik met DSL prima uit de voeten. Naar verwachting zal glasvezel groter worden en dat is de reden dat veel DSL providers inzetten op glasvezel. Vrijwel alle DSL providers bieden ook al glasvezel aan, weliswaar in een beperkt aantal gebieden. Dan zijn er ook nog de pure glasvezelproviders als Fiber die alleen glasvezelinternet aanbieden.